2. februar 2011

Farvel til Tøger - en stor chefredaktør

Mens disse linjer skrives - onsdag den 2. februar 2011 - gøres der klar til Politikens chefredaktør Tøger Seidenfadens begravelse.

Når jeg tænker over det så kan jeg ikke se nogen i den danske medieverden (eller udenfor for den sags skyld) udfylde Tøger Seidenfadens rolle som intellektuelt og dog folkeligt ikon. Her havde vi en mand hvis intellekt var en verdensmand værdigt. Og dog holdt han sig til lille Danmark og var en mægtig stemme i debatten. Tit og ofte måtte ministre og andre topfolk give op over for Tøger og kunne blot se smilende til at talestrømmen fortsatte.

Tøger Seidenfadens rolle på Politiken var ansvarshavende chefredaktør, men som der stod i en nekrolog: "Nogen avismand var han ikke". Og det var vel heller ikke hans rolle på avisen at sætte den sammen. Til gengæld var han, som andre også har sagt, selve inkarnationen af Politiken.

Ekstra Bladets journalist Bo Elkjær skrev på Twitter "hvem skal nu holde de klaphatte i ørene?" Jeg har ikke mere at tilføje. Tøger Seidenfaden vil blive savnet helt enormt.

Ingen kommentarer: